## ISEF/IWEP5, Provisional Time Table

	Speaker (affiliation of the speaker*)	Title
8:30-9:10 May 25, Fri.	Lunch And Party Payment Opening Remark	Reservation Required for both Boxed Lunch and Party.
9:10-9:30	Masao Nakatani (20 min.) (Earthaukqe Research Institute, the Univ. of Tokyo)	Short-term precursors, why do I care? (Opening Remark/Lecture)
	Reasons for pessimism	
9:35-10:15	Satoshi Ide (40 min.) (Dept. Earth and Planetary Science, the Univ. of Tokyo)	Multiscale heterogeneities in earthquake source process
10:20-11:00	Takeshi Sagiya* and Yo Kamikawa (40min.) NA for 26pm (Disaster Mitigation Research Center, Nagoya Univ.)	The pre-slip controversy: a review of the 1944 Tonankai and the 2011 Tohoku-oki cases and their implications for short-term prediction
break	Minute To Day	
11:20-12:00	Kosuke Heki (40min.) NA for 26 (Dept. Earth Planet Sci., Hokkaido Univ.)	The "Standard Model" of Preseismic TEC Anomalies
lunch	Octobilitation of Versiling House de (40 min ) NA few 00	
13:00-13:40	Satoshi Itaba* and Yasuhiro Umeda (40min.) NA for 26 (Geological Survey of Japan, Advanced Industrial Science and Technology)  Day To Week	On the well-water and sea-level changes witnessed before the past Nankai Earthquakes
13:45-14:25	Jiancang Zhuang*, Mitsuhiro Matsu'ura, and Peng Han (40min.) (The Institute of Statistical Mathemactics)	Critical zone of the branching crack model for earthquakes: inherent randomness, earthquake predictability, and precursor modelling
break		
14:45-15:25	Jann-Yenq (Tiger) Liu (40min.) (National Central Univ., Taiwan)  Peng Han*, Katsumi Hattori, and Jiancang Zhuang (40min.)	Statistical Significance Analyses on Ionospheric Total Electron Content Related to Earthquakes
15:30-16:10	(Dept. Earth and Space Science, Southern Univ. of Science and Technology, China)	On the precursory information in ULF seismo-electromagnetic phenomena
break		
16:30 - 17:00	Open Discussion 1	
17:00 - 17:55	POSTER 1	
18:00-20:00	Welcome PARTY	
May 26, Sat.	Day To Week	
9:00-9:40	Kenji Maeda* and Fuyuki Hirose (40 min.) NA for 25 (Meteorological Research Institute)	Empirical forecast of the occurrence of mainshocks based on foreshock activities
9:45-10:25	Morgan Page*, Karen Felzer, and Andrew Michael (40 min.) (United States Geological Survey, US)	Foreshocks are not predictive of future earthquake size
break	Week To Month	
10:45-11:25	Ting Wang*, Jiancang Zhuang, Mark Bebbington, Teruyuki Kato (40 min.) (Dept. Mathematics and Statistics, Univ. of Otago, New Zealand)	Precursory signals from GPS data for short-term earthquake forecasts: signal processing and assessment
11:30-12:10	Dimitar Ouzounov*, Sergey Pulinets, and Katsumi Hattori (40 min.) (CEESMO, Chapman Univ., US)	Multi-parameter assessment of pre-earthquake atmospheric/ionospheric signals and their potential for short-term prediction
lunch 13:10-14:10	POSTER 2	
14:10-14:50	Shunichi Nomura* and Yosihiko Ogata (40 min.) (The Institute of Statistical Mathemactics)	Statistical features and cluster-based discrimination of foreshocks
15:00-15:40	Valerio Tramutoli (40 min.) (School of Engineering (Potenza), Univ. of Basilicata, Italy)	Evaluating the impact of RST-TIR Satellite Observations on a multi-parametric system for time –Dependent Assessment of Seismic Hazard (t-DASH): a long term Correlation Analysis over California, Greece, Italy, Japan, Taiwan and Turkey.
break 16:00-16:40	Angelo De-Santis (40 min.) (Teams SAFE nd INGV LIMADOU, Istituto Nazionale di Geofisica e	Pre-earthquake anomaly study from space: SAFE and LIMADOU-science Projects
16:40 - 17:10	Vulcanologia, Italy)  Open Discussion 2	
17:10 - 18:10	POSTER 3	
May 27, Sun.	Combination	
9:00-9:40	Yosihiko Ogata (40 min.) NA for 25 (The Institute of Statistical Mathemactics)	Probability forecasts of a large earthquake by combination of statistical characteristics and anomalies of seismic activity
9:45-10:15	Open Discussion 3	
break	Man un Din estica	
10:35-10:55	Wrap-up Discussion  Masao Nakatani (20 min.)  (Earthaukqe Research Institute, the Univ. of Tokyo)	A revised seismogenesis scenario implied by the discovery of a too consistent, immediate precurosr - I think I've figured it out!
11:00-11:20	Max Wyss (20 min.) (International Center of Earth Simulation Foundation, Geneva and San Francisco)	Namazu and Earthquake Prediction
11:20-12:20	Max Wyss, Masao Nakatani (60 min.) (Discussion Leader)	Concluding Discussion: Precursor studies - Sound? Useful? Interesting?
	1	<u>l</u>